Čo ste dnes raňajkovali??

9. decembra 2021, Couperin, Nezaradené

Povedz čo si raňajkoval a poviem čo si za človeka. Ale pozor! Absolutizmus ako aj absolutizovanie je fatálna chyba. Aj pri raňajkách sa môže stať, že človek urobí výnimku, a dnes sa nebude držať pravidiel, a napr. kúpi si nejakú bagetu na benzínke. Vždy je to o pomeroch. Pomer vedomých a nevedomých činov. Môžeš byť vedomý aj pri nesprávnom čine, napr. keď ješ odpad. Pointou je aby si sa pri tom cítil dobre. Prestaň sa bičovať.

A čo si raňajkoval? Mal si vôbec volačo? Nič? Veľmi si sa ponáhlal do roboty? Brucho ako? Zaťiahnuté? Uvoľni sa pre pána Jána! Žiješ len raz, asi. V tomto tele určite. Tak ži zodpovedne! Health is wealth and movement is medicine. Postav sa, otoč sa, kľakni si. Zatvor si oči, nadýchni sa, uvoľni si brucho. Otvor oči, a teraz prichádzame k tomu. Pozri sa okolo seba. Máš tam niekoho? Ak áno buď štastný, a pozri si mu/jej do očí zblízka. Uvidíš celý vesmír. Ten dement Musk posiela satelity do našich očí…aaa. Čo už, s tým nič nespravíme, ale… Čo si raňajkoval? S kým? Si to čo ješ! Každý deň obeduješ kuracie prsia? Si kuracie prso. Vážne.

Ja som raňajkoval toto:

Moja fotka.

Jablko a orech z dvora, med od kamoša. Jabloň žije medzi domom a cestou, kde je -napriek tomu, že žijem v malom mestečku- z roka na rok stále hustejšia doprava. Tak ovocie môže obsahovať stopy výfukových plynov, kašlem na to, je výborné. Doprava je hustejšia lebo, je to cesta druhej triedy, a prichádzajú po nej roboti z vedlajšej dediny, kam sa vysťahovali z mesta, a teraz sa v kuse dopravujú hore-dole. Vozia sa do „Lethal“. Výslovnosť anglického slova lethal je totožná slovom zahraničného obchodu, ktorý je jednotkou v „červosti“, a odkiaľ putuje celý profit váš plat do zahraničia. Len tak na okraj: „jedno jablko denne odplaší doktora“.

Orech. Ľudia čo už nevidia úžitok v strome, lebo majú choré plody, vo veľkom ich rúbu. Prezradím vám, že napriek tomu, že plody boli celé čierne. Tento rok sme ich pootvárali, a našli sme celkom veľa zdravých jadier v škrupine. A treba dodať, že nezdravé plody nie sú dôvodom na výrub stromu. Vyhoď radšej telku. Viete, že jadro plodu orecha a ľudský mozog sú jedným typickým vzorom v prírode. Poznáte ďalšie vzory?

Čo si raňajkoval? Nič? Nevadí! Dáš si niečo na obed. Ani obed nebudeš mať? Nevadí! Ani večera? Gratulujem! Urobil si najzdravšiu vec pre tvoje telo a myseľ. Pôst. Liek zadarmo, aj pre naše peňaženky, a celý chorý svet. Pôst obsiahnutý v každom tradičnom náboženstve, ale nie v tom novom. Podľa ktorého musíš jesť päť krát denne, čo Ti odporučí špecialista za mesačný honorár 120€ a vypiť sud vody. Trápne.

Nezabudni, si to, čo ješ…

ps: Bývaš v paneláku a nemáš strom? Predaj všetko a choď na vidiek, kúp si starý domček so záhradou. O rok bude možno totálny lockdown na celý rok, kto vie. Budeš v byte pozerať choré reči v TV, alebo sedieť pod orechom na záhrade a počúvať vtáčiky?