Založ si blog

Čo ste dnes raňajkovali??

Povedz čo si raňajkoval a poviem čo si za človeka. Ale pozor! Absolutizmus ako aj absolutizovanie je fatálna chyba. Aj pri raňajkách sa môže stať, že človek urobí výnimku, a dnes sa nebude držať pravidiel, a napr. kúpi si nejakú bagetu na benzínke. Vždy je to o pomeroch. Pomer vedomých a nevedomých činov. Môžeš byť vedomý aj pri nesprávnom čine, napr. keď ješ odpad. Pointou je aby si sa pri tom cítil dobre. Prestaň sa bičovať.

A čo si raňajkoval? Mal si vôbec volačo? Nič? Veľmi si sa ponáhlal do roboty? Brucho ako? Zaťiahnuté? Uvoľni sa pre pána Jána! Žiješ len raz, asi. V tomto tele určite. Tak ži zodpovedne! Health is wealth and movement is medicine. Postav sa, otoč sa, kľakni si. Zatvor si oči, nadýchni sa, uvoľni si brucho. Otvor oči, a teraz prichádzame k tomu. Pozri sa okolo seba. Máš tam niekoho? Ak áno buď štastný, a pozri si mu/jej do očí zblízka. Uvidíš celý vesmír. Ten dement Musk posiela satelity do našich očí…aaa. Čo už, s tým nič nespravíme, ale… Čo si raňajkoval? S kým? Si to čo ješ! Každý deň obeduješ kuracie prsia? Si kuracie prso. Vážne.

Ja som raňajkoval toto:

Moja fotka.

Jablko a orech z dvora, med od kamoša. Jabloň žije medzi domom a cestou, kde je -napriek tomu, že žijem v malom mestečku- z roka na rok stále hustejšia doprava. Tak ovocie môže obsahovať stopy výfukových plynov, kašlem na to, je výborné. Doprava je hustejšia lebo, je to cesta druhej triedy, a prichádzajú po nej roboti z vedlajšej dediny, kam sa vysťahovali z mesta, a teraz sa v kuse dopravujú hore-dole. Vozia sa do „Lethal“. Výslovnosť anglického slova lethal je totožná slovom zahraničného obchodu, ktorý je jednotkou v „červosti“, a odkiaľ putuje celý profit váš plat do zahraničia. Len tak na okraj: „jedno jablko denne odplaší doktora“.

Orech. Ľudia čo už nevidia úžitok v strome, lebo majú choré plody, vo veľkom ich rúbu. Prezradím vám, že napriek tomu, že plody boli celé čierne. Tento rok sme ich pootvárali, a našli sme celkom veľa zdravých jadier v škrupine. A treba dodať, že nezdravé plody nie sú dôvodom na výrub stromu. Vyhoď radšej telku. Viete, že jadro plodu orecha a ľudský mozog sú jedným typickým vzorom v prírode. Poznáte ďalšie vzory?

Čo si raňajkoval? Nič? Nevadí! Dáš si niečo na obed. Ani obed nebudeš mať? Nevadí! Ani večera? Gratulujem! Urobil si najzdravšiu vec pre tvoje telo a myseľ. Pôst. Liek zadarmo, aj pre naše peňaženky, a celý chorý svet. Pôst obsiahnutý v každom tradičnom náboženstve, ale nie v tom novom. Podľa ktorého musíš jesť päť krát denne, čo Ti odporučí špecialista za mesačný honorár 120€ a vypiť sud vody. Trápne.

Nezabudni, si to, čo ješ…

ps: Bývaš v paneláku a nemáš strom? Predaj všetko a choď na vidiek, kúp si starý domček so záhradou. O rok bude možno totálny lockdown na celý rok, kto vie. Budeš v byte pozerať choré reči v TV, alebo sedieť pod orechom na záhrade a počúvať vtáčiky?

Reforma č. 1 – billboardy na cestách

28.11.2023

Na cestách zomiera najviac ľudí na celom svete (vo „vyspelých“ štátoch) vo veku od 18 do 40 rokov. Ľudia jazdia čoraz agresívnejšie. Kričia za volantom na druhých. Úplne zabúdajú na svoje ľudské podstaty. Z človeka sa v aute stáva vrah. Jazdíme bez úcty k životu. Pál do pi*e!!! Chodca beží ne prechode pre chodcov. Pri cyklistovi prejde tak blízko, že len [...]

Čo praje Couperin novej vláde v desiatich bodoch?

23.10.2023

teda členom vlády… Aby po vypití slávnostného pohára, uvideli na dne samých seba, časy, keď boli deťmi a šťastne sa hrali hore na strome. Aby sa potom zamysleli nad tým, čo by si prialo to dieťa, keby mu dali slovo. Aby to prianie mali vždy pred okom. Aby si vedeli každodenne vyčleniť čas na polhodinové ranné čikungové cvičenie pre vlastné fyzické a [...]

Prečo nevyrúbať stromy

08.07.2023

Leták nižšie. Voľakedy, ani nie tak dávno, ľudia boli dosť zruční, aby vedeli vyrúbať strom. Dnes drvivá väčšina hľadá riešenie na google. To je naše šťastie. Potom idú na to. Žiadosť na miestnu samosprávu, ktoré začne správne konanie s oznámením na úradnej tabule o začatí správneho konania vo veci výrubu drevín. Máme na to 5 dní, aby sme sa prihlásili do [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 31181x
Priemerná čítanosť článkov: 1732x

Autor blogu

Kategórie