Založ si blog

Verejná výzva – empatia k životu

Touto cestou vyzývam vládcov globálneho ľudského spoločenstva k priznaniu skutočným dôvodom a príčinám momentálnej situácie.

Nedostatok pitnej vody a surovín, degradácia pôdy, znečistenie všetkých zložiek životného prostredia, klimatické zmeny nútia značnú časť globálnej ľudskej populácie k migrácii a pôsobujú smrť miliónom ľudí na celom svete priamym alebo nepriamym spôsobom.

My ľudia sme ochotní priznať si našu vinu. Žili sme nezodpovedne. Doterajší spôsob nášho života vedie k zániku našej vlastnej rasy, tak isto, ako sme za posledné desaťročia vyhubili veľkú časť života, druhov rastlinnej a živočišnej ríše na tejto nádhernej planéte.

Obmedzenia, ktoré prinútili ľudí zmeniť svoj život, nám ukázali dve veci. Sme schopní radikálne zmeniť naše životy a ľudia sú ochotní prijať prísne opatrenia a obmedzenia.

Žijeme v dobe, kedy máme možnosť vybrať si medzi dvoma budúcnosťami.

Prvá možnosť:

Cesta k zániku je tá, kedy obyvatelia rôznych krajín sveta spolu so svojimi politikmi veria v ceste späť a snažia sa prijímať opatrenia, ktoré zachránia ekonomiku štátu a všetky zaužívané spôsoby života obyvateľstva. Tradičná ekonomika a náš spôsob života, ale nerešpektuje zákonitosti prírody, ktorej sme súčasťou aj my ľudia.  Nie je trvalo udržateľná.

Druhá možnosť: Cesta života.

Úplná transformácia hospodárstva z tradičného na spoločensky zodpovedné hospodárstvo, v ktorom prevláda snaha o zabezpečenie základných potrieb života pre všetkých ľudí v spoločenstve. V takomto spoločenstve je dôraz kladený na mierumilovnom spolužití a na budovaní dobrých vzťahov. Hlavným znakom udržateľnej kultúry je úcta ku všetkým formám života.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je zivot1-1-630x420.jpg
Zdroj: Vlastná fotka.

V prvom rade, ale je nevyhnutné aby Vy, vážené dámy a páni, čo stojíte za oponou, spoza ktorej vodíte politikov všetkých krajín sveta, ako bábkoherci vodia bábiky v bábkovom divadle, aby ste nabrali odvahu a povedali ľuďom, že už niet cesty späť. Treba prestať snívať, je čas sa zobudiť. Vírus a niektoré nezmyselné opatrenia sa skončia len vtedy, keď naše globálne spoločenstvo príjme radikálne zmeny v živote. Nie nezmyselné zmeny, zákazy, ktoré potláčajú život, ale zmeny ktoré uzdravia ľudí aj planétu. 

Táto výzva bola napísaná s vierou, že vyhubenie života nie je jediným cieľom predstaviteľov Satana, a s vierou, že Satan ani jeho predstavitelia vôbec neexistujú, ale že všetci ľudia majú slobodnú vôlu a sami si vyberajú medzi svetlom a temnotou.

Ďakujem!

Reforma č. 1 – billboardy na cestách

28.11.2023

Na cestách zomiera najviac ľudí na celom svete (vo „vyspelých“ štátoch) vo veku od 18 do 40 rokov. Ľudia jazdia čoraz agresívnejšie. Kričia za volantom na druhých. Úplne zabúdajú na svoje ľudské podstaty. Z človeka sa v aute stáva vrah. Jazdíme bez úcty k životu. Pál do pi*e!!! Chodca beží ne prechode pre chodcov. Pri cyklistovi prejde tak blízko, že len [...]

Čo praje Couperin novej vláde v desiatich bodoch?

23.10.2023

teda členom vlády… Aby po vypití slávnostného pohára, uvideli na dne samých seba, časy, keď boli deťmi a šťastne sa hrali hore na strome. Aby sa potom zamysleli nad tým, čo by si prialo to dieťa, keby mu dali slovo. Aby to prianie mali vždy pred okom. Aby si vedeli každodenne vyčleniť čas na polhodinové ranné čikungové cvičenie pre vlastné fyzické a [...]

Prečo nevyrúbať stromy

08.07.2023

Leták nižšie. Voľakedy, ani nie tak dávno, ľudia boli dosť zruční, aby vedeli vyrúbať strom. Dnes drvivá väčšina hľadá riešenie na google. To je naše šťastie. Potom idú na to. Žiadosť na miestnu samosprávu, ktoré začne správne konanie s oznámením na úradnej tabule o začatí správneho konania vo veci výrubu drevín. Máme na to 5 dní, aby sme sa prihlásili do [...]

Zelenskyj

Prelamuje Zelenskyj ľady? Orbána pozval na mierový summit

08.05.2024 18:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa telefonicky porozprával s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

izrael

3 500 bômb bolo na ceste. USA stopli dodávky munície pre Izrael

08.05.2024 18:21

Spojené štáty žiadajú ochranu civilistov v Rafahu.

SR polícia NAKA Kuciak vražda podozrivý zatknutie NRX

Škole sa vyhrážal bombou. NAKA zadržala 14-ročného mladíka

08.05.2024 17:07

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 32440x
Priemerná čítanosť článkov: 1802x

Autor blogu

Kategórie