Založ si blog

Prečo nevyrúbať stromy

Leták nižšie. Voľakedy, ani nie tak dávno, ľudia boli dosť zruční, aby vedeli vyrúbať strom. Dnes drvivá väčšina hľadá riešenie na google. To je naše šťastie. Potom idú na to. Žiadosť na miestnu samosprávu, ktoré začne správne konanie s oznámením na úradnej tabule o začatí správneho konania vo veci výrubu drevín. Máme na to 5 dní, aby sme sa prihlásili do konania. Po našom prihlásení je úrad povinný nás informovať o miestnom šetrení, kde prídeme a odovzdáme uvedený leták žiadateľovi o výrub.

TOTIŽ

Najčastejšia motivácia k výrubu je strach, že vzrastlý strom padne na strechu domu, pričom ľudia stále nie sú si vedomí toho, koľko prospešných vlastností má jeden strom. A, že žije. Lebo o tom sa málo hovorí. Ako aj o tom aký škodný je hluk, a že nechaj doma auto, alebo choď bojovať za ropu do Iraku.

Naše občianske združenie sa tak snaží otvoriť oči ľuďom, ktorí sú ovplyvnení strachom z každodenného sledovania horor správ a ďalších mozog vymívacích nástrojov.

Máme reálne výsledky. Týmto spôsobom sme zachránili už viac stromov v našom mestečku.

Reforma č. 1 – billboardy na cestách

28.11.2023

Na cestách zomiera najviac ľudí na celom svete (vo „vyspelých“ štátoch) vo veku od 18 do 40 rokov. Ľudia jazdia čoraz agresívnejšie. Kričia za volantom na druhých. Úplne zabúdajú na svoje ľudské podstaty. Z človeka sa v aute stáva vrah. Jazdíme bez úcty k životu. Pál do pi*e!!! Chodca beží ne prechode pre chodcov. Pri cyklistovi prejde tak blízko, že len [...]

Čo praje Couperin novej vláde v desiatich bodoch?

23.10.2023

teda členom vlády… Aby po vypití slávnostného pohára, uvideli na dne samých seba, časy, keď boli deťmi a šťastne sa hrali hore na strome. Aby sa potom zamysleli nad tým, čo by si prialo to dieťa, keby mu dali slovo. Aby to prianie mali vždy pred okom. Aby si vedeli každodenne vyčleniť čas na polhodinové ranné čikungové cvičenie pre vlastné fyzické a [...]

(ne)Reformy v poľnohospodárstve

05.04.2023

Máte v kruhu známych poľnohospodára? Povedzte mu o Ekoschéme. Ekoschémy sú povinné aplikovať všetky členské krajiny, ale zapojenie jednotlivých farmárov do Ekoschém je dobrovoľné. To je čo? Premárnené možnosti pre udržateľné hospodárstvo. Po náhodnom stretnutí so známym, ktorý sa venuje poľnohospodárstve som sa opýtal, či o tom niečo vie. Ale [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 31988x
Priemerná čítanosť článkov: 1777x

Autor blogu

Kategórie